Ministar Habijan svečano otvorio novi praktikum Gospodarske škole Varaždin

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Gospodarska škola VŽ 7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan danas je u Varaždinu, u okviru obilježavanja Dana škole, sudjelovao na svečanom otvaranju novog kuharskog praktikuma Gospodarske škole Varaždin.

“S obzirom na značaj obrtništva kao čimbenika koji značajno doprinosi samozapošljavanju i zapošljavanju u ukupnom gospodarstvu RH, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja će i ubuduće provedbom odgovarajućih mjera i aktivnosti podupirati njegov rast i razvoj”, istaknuo je ministar Habijan.

Ministar je tom prigodom naglasio provedbu poticajnih mjera u novom programskom razdoblju do 2027. godine te predviđen nastavak mjere poticanja gospodarskih subjekata za izvođenje naukovanja te izrade novih kurikuluma za zanimanja iz sustava vezanih obrta u koju svrhu su osigurana sredstva u visini od 50 milijuna eura. Također, planirana je provedba aktivnosti dodjele stipendija učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te nastavak mjere putem koje se potiče cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo.

Nakon prigodnih govora ravnateljce škole Jasminke Kelemen, Igora Šokovića, predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije, Miče Živčića, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Anđelka Stričaka, župana Varaždinske županije, ministar Habijan službeno je proglasio praktikum otvorenim te pozvao okupljene na obilazak.

Gospodarska škola Varaždin je, u razdoblju od 2020. do 2023. godine, bila partner na projektu ReCeZa- Regionalni Centar Zabok, nositelja Srednje škole Zabok, te joj je iz projekta dodijeljena profesionalna oprema za kuharski praktikum u vrijednosti od 100.000,00 eura. Varaždinska županija omogućila je investiciju za uređenje prostora i uvođenje instalacija u praktikum u iznosu od 143.728,01 eura.

Edukacija učenika u novom, modernom praktikumu povećat će kvalitetu nastave kuharstva i omogućiti učenicima stjecanje novih kulinarskih vještina.

Stranica