Udruženje obrtnika Grada Zagreba obilježilo 54. Dan obrtnika Grada Zagreba

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Dan obrtnika naslovna.jpg
Udruženje obrtnika grada Zagreba jučer je parku ispred samog sjedišta Udruženja proslavilo je 54. Dan obrtnika Grada Zagreba. Bila je to prigoda za susret obrtnika Grada Zagreba ali i predstavnika obrtnika diljem Republike Hrvatske. Kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske svečanosti je prisustvovala pomoćnica ministra Ana Mandac. Domaćin manifestacije bio je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba, a nazočni su bili i Toni Biluš, zamjenik pročelnice gradskog ureda Grada Zagreba za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, dr. Drago Prgomet, predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika gradskog ureda Grada Zagreba za odgoj i obrazovanje te dr. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Pomoćnica ministra Ana Mandac okupljene obrtnike srdačno je pozdravila i uputile čestitke predsjednika Vlade Republike Hrvatske, kao i ministra Horvata, povodom obilježavanja 54. Dana obrtnika Grada Zagreba. U kratkom obraćanju osvrnula se na mjere koje Vlada Republike Hrvatske poduzima kako bi promovirala i ojačala obrtništvo. Napomenula je kako je u samom fokusu rada projekt stipendiranja učenika u deficitarnim zanimanjima te sustav naukovanja za koje je kroz protekle tri godine izdvojeno gotovo 68 milijuna kuna. „Povećanje iznosa mjesečne stipendije za učenike u deficitarnim zanimanjima sa 750 na 1500 kuna mjesečno, povećanje iznosa za obrtnike i pravne osobe koje primaju učenike na naukovanje s dosadašnjih 150 tisuća na 500 tisuća kuna mjere su koje Vlada Republike Hrvatske provodi s ciljem povećanja broja obrtnika i olakšavanja njihova poslovanja“, izjavila je pomoćnica ministra Mandac.

 S osobitim ponosom pomoćnica ministra osvrnula se na projekt promocije strukovnih zanimanja koji je upravo započeo. „Prva asocijacija na obrtništvo podrazumijeva stjecanja znanja i posebnih vještina.  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pripremilo je, između ostalog, promotivni materijal u obliku videa kojem su u fokusu ruke kao simbol stvaranja, brige i podrške. Cilj nam je promovirati strukovna zanimanja te potaknuti roditelje i učenike za odabir nastavka obrazovanja u strukovnim zanimanjima. Naš moto je GDJE SU RUKE IMA I STRUKE“, istaknula je pomoćnica ministra Mandac.

Na kraju jučerašnje manifestacije zaslužnim obrtnicama i obrtnicima podijeljene su nagrade za vrijedan, uspješan i dugogodišnji rad.

Stranica