Istaknute teme

Life
Program LIFE instrument je Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime. Cilj LIFE programa je doprinijeti implementaciji, ažuriranju i razvoju EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime.
Eko-oznake
Putem specijalizirane Facebook stranice komuniciraju se novosti o dodjeli znaka zaštite okoliša EU Ecolabel proizvodima i uslugama u Hrvatskoj, o razvoju europskih mjerila i druge informacije važne za potrošače i proizvođače koji žele smanjiti svoj negativni utjecaj na okoliš.
Ekolina
Kako bi se doprinijelo rješavanju problema divljih odlagališta, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike iniciralo je izradu programske platforme za uklanjanje nepropisno odloženog otpada u prirodu. 
Prilagodba klimatskim promjenama
Portal o Prilagodbi klimatskim promjenama sadrži relevantne informacije o klimatskim promjenama, utjecajima i rizicima.
Parkovi Hrvatske

Svih 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode nalazi se na zajedničkom web portalu Parkovi Hrvatske. Portal je nastavak aktivnosti povećanja prepoznatljivosti naših parkova, koje su započete stvaranjem jedinstvenog vizualnog identiteta i zajedničkog brenda 'Parkovi Hrvatske'.

Za ljepšu našu
Za ljepšu našu je edukativno-informativna kampanja koju provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. Cilj kampanje je povećati svjesnosti o značaju održivog gospodarenja otpadom te potaknuti sve građane da s otpadom postupaju ispravno i odgovorno.
OPKK
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. temeljni je programski dokument kojim se provodi kohezijska politika Europske unije i doprinosi cilju Ulaganje za rast i radna mjesta kroz poticanje ulaganja u infrastrukturne investicije i pružanje potpore razvoju poduzetništva i istraživačkih djelatnosti.
Europski tjedan mobilnosti
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.
Ocjena kakvoće mora za kupanje

Rezultati praćenja propisanih parametara, pojedinačne, godišnje i konačne ocjene kakvoće mora za kupanje po sezonama kupanja određene prema kriterijima definiranim nacionalnom Uredbom i EU direktivom.

Bioportal

Bioportal je web portal informacijskog sustava zaštite prirode koji sadrži i GIS preglednik te osigurava javni pristup informacijama i transparentno dijeljenje podataka, potiče znanstveno- stručna istraživanja te pridonosi edukaciji šire javnosti o prirodnom bogatstvu Hrvatske i važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Državna mreža za trajno praćenje kakvoće zraka u Hrvatskoj
Portal "Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj" sadrži izmjerene koncentracije onečišćujućih tvari u zraku iz državne mreže za trajno praćenje kvalitete zraka iz lokalnih mreža.
Portal sprječavanja nastanka otpada
Portal sprječavanja nastanka otpada je on-line lokacija na kojoj se mogu komunicirati ključne informacije o mogućnostima, načinima, mjerama, aktivnostima i rezultatima sprječavanja nastanka otpada.
Izdavanje dozvola i ovlaštenja
Aplikacija za uspostavu e-poslovanja Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
Zelena javna nabava
Zelena javna nabava (ZeJN) predstavlja dobrovoljni instrument zaštite okoliša kojim se potiče zaštita okoliša i održiva potrošnja i proizvodnja.