Detalji o konferenciji "zaGOspodarimo otpadom"

Slika /slike/Vijesti/GO logo za novi web.jpg

Konferencija će se održati 27. studenoga 2018. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma s početkom u 10.30 sati.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira konferenciju namijenjenu predstavnicima županija, gradova i općina pod nazivom "zaGOspodarimo otpadom”.

Cilj konferencije je ukazati na važnost učinkovitog gospodarenja otpadom. Kroz različite tematske cjeline župani, gradonačelnici i načelnici moći će se upoznati s primjerima dobre prakse kao i dobiti odgovore na pitanja o uspostavi sustava gospodarenja otpadom.

Ulaskom u Europsku uniju Republika Hrvatska je preuzela obvezu do 2020. godine sakupljati i reciklirati 50 % od ukupno proizvedenog komunalnog otpada. Kako bi se približili realizaciji cilja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je u protekle dvije godine donijelo niz propisa. Njihova implementacija je zadaća jedinica lokalne samouprave koje su zadužene za provođenje potrebnih infrastrukturnih investicija. 

U panelu “(ne)MOGUĆA misija” svoja će iskustva o tome kako na najbolji mogući način građanima omogućiti razvrstavanje otpada iznijeti gradonačelnici Pule Boris Miletić i Zaprešića Željko Turk te načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić. O zakonodavnoj vlast koja mora biti potpora u ostvarenju ciljeva govorit će pomoćnica ministra za održivo gospodarenje otpadom Anamarija Matak.

Ovo je prva konferencija o održivom gospodarenju otpadom na kojoj će sudionici imati mogućnost putem pametnih telefona postaviti pitanja na koja će odgovarati ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i drugi.

Konferencija “zaGOspodarimo otpadom” održat će se 27. studenoga 2018. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma s početkom u 10.30 sati.

Svoje sudjelovanje prijavite na mzoe.go@mzoe.hr (ime i prezime, kontakt) do četvrtka 22. studenoga 2018. godine



Priopćenja za javnost | Otpad