Diverterra u posjetu dječjim vrtićima

  • Slika /slike/Vijesti/28.5.2019. Divertera.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike predstavilo je mobilnu izložbu Info centra zaštite okoliša i prirode Diverterra predškolcima u Dječjim vrtićima Jabuka i Maksimir čime im je približena tematiku zaštite okoliša i prirode te klimatskih promjena.

Izložba, prezentirana u obliku dvodijelne radionice, izazvala je velik interes I oduševljenje kod djece. I ovaj puta su im njihovi prijatelji jež, ris, medo,kornjača, vidra, dinarski voluhar I pčela ispričali priče o prirodi i okolišu u kojem svi živimo i potrebi njihove zaštite kroz svakodnevne aktivnosti: kako razvrstati otpad, kako štedjeti vodu i struju, kako uživati u prirodnim ljepotama ne ugrožavajući ni njih ni sebe I sl.

Prije ljeta je planirano posjetiti još jedan dječji vrtić, a to će svakako biti jedan od dječjih vrtića koji je sudjelovao u implementaciji projekta “Jačanje uloge Hrvatske agencije za okoliš i prirodu u informiranju i podizanju svijesti javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena, zaštite prirode i bioraznolikosti“.
 

Stranica | Priroda