Dodijeljene nagrade IMAM ŽICU!

  • Slika /slike/Vijesti/2.10.2019. Imam žicu 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jubilarna 25. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju Hrvatska elektroprivreda dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike, održana je danas u Termoelektrani-toplani u Zagrebu.

Dodjeli nagrada je, uz predstavnike HEP-a, učenike, mentore, roditelje i predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, prisustvovao i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Domagoj Validžić koji je čestitajući nagrađenim učenicima i njihovim mentorima istaknuo: „Čestitam nagrađenima koji su ponos našeg društva! Ova nagrada rezultat je talenta i velikih napora u učenju. Iako nije moguće da smo svi talentirani za tako zahtjevna područja kao što su matematika, fizika i elektrotehnika, siguran sam da svi „imamo žicu“ za nešto na čemu možemo raditi kako bismo bili najbolje verzije samog sebe.“.

Dobitnici nagrade za školsku godinu 2018./2019. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike te javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike, kao i učenici srednjih strukovnih škola koji su osvojili prva tri mjesta na državnom natjecanju u kategoriji Električne instalacije.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom, a od početka projekta 1995. godine dosad je nagrađeno ukupno 787 učenika.



Stranica