Dogovorena kvalitetnija suradnja HUP-a i Ministarstva zaštite okoliša i prirode

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/56e00a59bf196.JPG

U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode danas je održan sastanak predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca s ministrom Slavenom Dobrovićem. Predstavnici HUP-a pozdravili su mjere kojima se domaćim tvrtkama smanjuju financijska opterećenja poslovanja poput stavljanja izvan snage Programa izobrazbe o gospodarenju otpadom.

Također, na sastanku se govorilo i o poslovnim prilikama za domaće tvrtke u segmentu gospodarenja otpadom.

'Poslodavci su važan partner s kojima želimo uspostaviti kvalitetan dijalog jer jedino zajedničkim snagama možemo unaprijediti sustav zaštite okoliša i propise koji ga reguliraju. Ministarstvo će poslodavcima biti partner i otvoreni smo za sve prijedloge kojima možemo poboljšati sustav zaštite okoliša i stvoriti preduvjete za stvaranje novih radnih mjesta' – kazao je ministar Slaven Dobrović i istaknuo da je prilikom izrade ili promjene propisa bitno imati dobru suradnju sa privatnim sektorom i iskustvima poduzetnika.

'Pozdravljamo reformske najave Vlade. Kao socijalni partner zadaća nam je kontinuirano graditi kvalitetnu suradnju Vlade, institucija i poslodavaca. Smatramo da imamo bogato iskustvo kojim možemo doprinijeti stvaranju produktivnijeg društva. U resoru zaštite okoliša ima još puno prostora za napredak, a poglavito u povećanju stupnja reciklaže i ponovne uporabe sirovina. Resursno učinkovito društvo znači i nova radna mjesta i podržavamo nastojanja da se u tom segmentu započne s reformama' – istaknuo je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Na sastanku je dogovorena kvalitetnija suradnja na svim reformskim projektima koje će provoditi Ministarstvo.

 



Stranica