Državni tajnik Ante Čikotić održao sastanak s gradonačelnicom Ozlja i predstavnicima tvrtke Detono

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58e3784ce8c20.JPG

Državni tajnik Ante Čikotić sastao se s gradonačelnicom Ozlja Gordanom Lipšinić te Admirom Glavašem i Miroslavom Manojlovićem, predstavnicima tvrtke Detono koja u Ozlju planira graditi energane na biomasu.

Direktor investicija u tvrtci Detono Admir Glavaš naveo je kako im je upitna isplativost projekta jer više ne mogu dobiti poticajnu cijenu električne energije, dok je gradonačelnica Lipšinić istaknula da je riječ o projektu koji je iznimno važan za lokalnu samoupravu te u potpunosti podržavaju njegovu realizaciju.

Državni tajnik Ante Čikotić naglasio je da su naslijeđene obaveze za poticaje tolike da je ugrožen cijeli sustav. Sukladno novim europskim smjernicama, razmatraju se novi načini poticaja koji su utemeljeni na održivim modelima. Čikotić je rekao kako podržava ovakve projekte te im Ministarstvo stoji na usluzi u okviru svoga djelokruga.

„Ministarstvo sa svoje strane priprema i projekte sufinanciranja energetske učinkovitosti za industriju i turizam bespovratnim EU sredstvima te i na taj način doprinosimo gospodarstvu“ – rekao je državni tajnik Čikotić.



Stranica