Državni tajnik, Mario Antonić, predvodio je hrvatsku delegaciju na Trećim bilateralnim gospodarskim konzultacijama između Republike Hrvatske i Rumunjske

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/dt Antonić bilateralne gospodarske konzultacije Hrvatska Rumunjska.jpg

 

U ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održane su Treće bilateralne gospodarske konzultacije između Republike Hrvatske i Rumunjske. Hrvatsku delegaciju predvodio je državni tajnik Mario Antonić, a rumunjsku delegaciju državna tajnica u ministarstvu poslovnog okruženja, trgovine i poduzetništva, Gabriela Mihaela Voicilă. Obje strane potvrdile su dobre bilateralne odnose, kao i pozitivan trend povećanja robne razmjene između dvije zemlje, ujedno naglasivši kako suradnja može biti još i bolja. Državni tajnik Antonić istaknuo je kako Vlada RH ulaže značajne napore za unapređenje poslovne i investicijske klime te je u vezi s tim istaknuo donošenje novih  i izmjene i dopune važećih zakonodavnih akata.

Hrvatska i rumunjska strana razmijenile su iskustva vezano za unapređenje poduzetničke infrastrukture, kao i iskustva vezna uz implementaciju Strategije pametne specijalizacije. Također, dvije strane razmijenile su mišljenja o projektima javno-privatnog partnerstva te o potporama Start – up tvrtkama.

Završno, državni tajnik Antonić zaključio je kako će produbljivanju bilateralnih odnosa, kao i boljoj suradnji doprinijeti i Trio predsjedanje Vijećem EU.



Stranica