Državni tajnik Mario Antonić: Tvrtka Sobočan – interijeri ogledni je primjer suradnje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s uspješnim poduzetnicima

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/sobočan interijeri.jpg
Državni tajnik ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić prisustvovao je otvorenju poslovno-proizvodnog kompleksa tvrtke SOBOČAN -  interijeri d.o.o. u Murskom Središću.
Tom prilikom kazao kako je „tvrtka Sobočan – interijeri  kroz korištenje strukturnih fondova, ali i regulatornog okvira zakona o poticanju ulaganja znala iskoristiti što joj je na raspolaganju kako bi konkurirala na europskom i na svjetskom tržištu“.

Projekt „Izgradnja hale 4“ dobio je bespovratnu potporu u okviru poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ ukupne vrijednosti 4.518.852,90 kuna kako bi se povećali prostorni kapaciteti poduzeća, ojačali kapaciteti zaposlenika za poslove logistike te povećali tehnološki kapaciteti za obradu metala u poduzeću.

Također, poduzeću SOBOČAN- interijeri dodijeljene su i potpore kroz pozive „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ u iznosu od oko 230 tisuća kuna i „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (OPRK 2007-2013)“ u iznosu od oko 4,5 milijuna kuna. Kroz ulaganja i dodijeljena bespovratna sredstva omogućeno je otvaranje ukupno 86 novih radnih mjesta.

Tvrtka je provela brojna ulaganja u prostorne i tehnološke kapacitete, u osnivanje i opremanje vlastitog Inovacijsko-tehnološkog centra (InTec), osnivanje izdvojenog dizajnerskog ureda u Zagrebu i u brojne druge segmente poslovanja. Poduzeće se i kadrovski ojačalo objedinjavajući stručne osobe tehničkog profila za obradu drva, metala i stakla, ali i visoko obrazovane osobe: inženjere, projektante i dizajnere interijera, koji sudjeluju s inozemnim partnerima na realizaciji novih koncepata.

U sljedećem razdoblju, u sljedeća dva mjeseca, kroz naše Ministarstvo će biti objavljeno nekoliko poziva, ukupne vrijednosti preko 1,3 milijarde kuna namijenjenih prije svega inovativnim proizvodima i plasmanom tih proizvoda na tržište, ali i razvojno istraživačkim projektima. Također ono što želim naglasiti, a što je bitno za cijelo Međimurje, uskoro slijede Odluke i Ugovori o financiranju 4 nove poduzetničke zone u Međimurju, Čakovcu, Prelogu, Nedelišću i Kotoribi, ukupne vrijednosti oko 40 milijuna kuna“ naglasio je državni tajnik.

Poduzeće SOBOČAN - interijeri d.o.o. osnovano je 2000. godine u Murskom Središću za opremanje poslovnih i prodajnih interijera namještajem i pripadajućom opremom. Kao autorizirani partner svjetskih, renomiranih brendova, poduzeće je značajan izvoznik u svojoj regiji i nalazi se u vrhu europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda. Strateškim planiranjem, proaktivnim pristupom u poslovanju i kontinuiranim ulaganjem u inovacije, SOBOČAN-interijeri izniman su primjer tvrtke koja je razradila svoju viziju te je svojim kreativnim i cjelovitim pristupom, koji ne nudi samo kvalitetne proizvode nego cjelokupna rješenja, postala regionalni lider sa sve jačim referencama i na zahtjevnim svjetskim tržištima.

Stranica