Državni tajnik Šiljeg preuzeo upravljanje radom Ministarstva

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5908838ca4992.JPG

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića i državnog tajnika Maria Šiljega kojega je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odredio da preuzme poslove iz djelokruga Ministarstva, predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Dosadašnji ministar Dobrović predao je državnom tajniku Šiljegu izvješće o radu.

„Obzirom da sam i do sada obavljao dužnost državnog tajnika, a u prošlom mandatu zamjenika ministra, upoznat sam s radom Ministarstva, projektima i aktivnostima koje se provode. Ključno je da Ministarstvo nastavlja provoditi uobičajene aktivnosti, a posebno će naglasak biti na realizaciji projekata i što većem povlačenju EU sredstava. Ministarstvo i njegove resorne institucije čine ljudi, stručnjaci koji odgovorno rade svoj posao, i siguran sam da ćemo zajedno ostvariti rezultate koji se od nas očekuju, na dobrobit okoliša i svih građana Hrvatske“ – rekao je državni tajnik Šiljeg.

Državni tajnik Šiljeg istaknuo je kako još jednom koristi priliku da zahvali predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na ukazanom povjerenju, ali i velikoj odgovornosti za vođenje Ministarstva, do izbora novog ministra. Također je zahvalio na suradnji i dosadašnjem ministru Slavenu Dobroviću.



Stranica