Državni tajnik Šiljeg u utorak na uručenju donacija za projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u 5 škola i vrtića

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5954dc96f11b3.jpg

U utorak, 6. lipnja 2017. s početkom u 12 sati, na 8. katu zgrade Hrvatske elektroprivrede, Ulica grada Vukovara 37 u Zagrebu, bit će potpisani ugovori o donaciji milijun kuna za provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u 5 hrvatskih škola i vrtića.

Svečanom potpisivanju nazočit će državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, predstavnici Hrvatske elektroprivrede te predstavnici škola i vrtića, dobitnika donacije: Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka, Dječjeg vrtića Cvrčak - Sv. Ante Prugovo iz Klisa, Katoličke osnovne škole i katoličke gimnazija s pravom javnosti iz Požege, Dječjeg vrtića Dugo Selo-područne jedinice Lukarišće i Dječjeg vrtića Cvrčak iz Solina.

Sredstva su osigurana u fondu ZelEn HEP Opskrbe, koji predstavlja primjer društveno odgovornog poslovanja, brige o okolišu i korištenju električne energije iz obnovljivih izvora. Naime, sredstva u fondu ZelEn prikupljaju se prodajom električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora energije te se potom iz tog fonda financiraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije.



Stranica