Dt Nataša Mikuš Žigman sudjelovala na svečanosti dodjele nagrada najuspješnijim poduzetnicama i menadžericama u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/svečana dodjela nagrada KRUG 3.jpg

Obilježavajući Svjetski dan poduzetnica Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG organizirala je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori svečanu dodjelu nagrada najuspješnijim poduzetnicama i menadžericama. Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, a kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, svečanoj dodjeli nagrada prisustvala je dt Nataša Mikuš Žigman. Dt Mikuš Žigman kratko se obratila nazočnima i pohvalila rad Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG koja preko dva desetljeća svestrano potiče i promiče stvaranje što boljih uvjeta za razvoj poduzetništva žena u Hrvatskoj. Dt Mikuš Žigman napomenula je da Vlada Republike Hrvatske aktivno potiče poduzetništvo žena. Do 2012. godine provodili su se zasebni programi poticanja poduzetništva žena, financirani iz nacionalnog proračuna, a od 2013. poduzetnice imaju priliku aplicirati svoje poduzetničke projekte i na natječajima za dodjelu EU sredstava. „Statistika nam govori da udio uspješnih ženskih poduzetničkih projekata koji se financiraju u okviru EU sredstava iznosi otprilike 20%. Postoji prostor i za bolje aktiviranje ovih potencijala i poticanje ovakvog oblika poduzetništva“ napomenula je dt Mikuš Žigman te naglasila važnost gospodarskog dokumenta "Strategija razvoja poduzetništva žena u RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine" koji ima za cilju doprinijeti smanjenju rodne neuravnoteženosti u poduzetništvu.

Prilikom izbora užeg kruga kandidatkinja za nagradu poduzetnice i mendžerice godine,koje dolaze iz redova obrtnica,predsjednica ili članica Uprava trgovačkih društava te direktorica, komisija se rukovodila analizom materijalnih pokazatelja (financijska izvješća trgovačkih društava/obrta), ali i nematerijalnih kriterija kao što su inovativnost, investicije, društveno odgovorno poslovanje te angažiranost u humanitarnim aktivnostima.

Slijedom navedenih kriterija, nagradu za poduzetnicu godine osvojila je Marija Maja Čebulc, mag.pharm. iz Ljekarni Čebulc, Dubrovnik. Menadžericom godine proglašena je gđa. Milena Perković ispred Arena Hospitality Grupe iz Pule. Od 2012. godine nagrada se dodjeljuje i u kategoriji socijalnog poduzetništva, a za uspješno poslovanje u protekloj godini socijalnom poduzetnicom godine odabrana je gđa. Danijela Kasumović Maružin, mag. rehab. educ., Punkt d.o.o. Pula.

 



Stranica