Globalno video natjecanje za mlade na temu zaštite prirode i borbe protiv klimatskih promjena

Slika /slike/Vijesti/shutterstock_65355037_cr.jpg
Pozivaju se mladi iz cijelog svijeta za prijavu radova na video natjecanje za 2019. godinu koje organizira Razvojni program Ujedinjenih naroda i Televizija za okoliš u partnerstvu s GEF-ovim Programom malih potpora (SGP).

Tajništva triju Rio konvencija: Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (UNFCCC), Konvencija o biološkoj raznolikosti (CBD) i Konvencija Ujedinjenih naroda za borbu protiv dezertifikacije (UNCCD), pozivaju mlade ljude iz cijelog svijeta da na natječaj pošalju videozapise na tri teme: rješenja temeljena na prirodi - za hranu i zdravlje ljudi; gradovi i lokalna akcija za borbu protiv klimatskih promjena te rješenja temeljena na prirodi za uravnoteženje korištenja zemljišta za ljude i ekosustave.

Sudionici trebaju biti u dobi od 18 do 30 godina, a 28. srpnja 2019. je krajnji rok za dostavu maksimalno 3 minutnog videa na jednu od gore navedenih tema koja se bavi rješenjima vezanim uz prirodu i uz lokalne klimatske aktivnosti.

Više informacija o natječaju i načinu prijave dostupno je na linku https://www.cbd.int/doc/press/2019/pr-2019-05-24-youth-competition-en.pdf

Stranica