In memoriam - ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58773871774a1.jpg

Ministar zaštite okoliša i energetike g. Slaven Dobrović uputio je izraze iskrene sućuti povodom prerane smrti ravnateljice Parka prirode Papuk, mr.sc. Kristine Kožić.

Kristina Kožić je rođena u Požegi, 27. listopada 1978. godine, diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a na mjestu ravnateljice Parka prirode Papuk radila je od veljače 2013. godine.

Iako se protekle dvije godine borila sa teškom bolešću, obilježila je trajno ovo zaštićeno područje velikim entuzijazmom, energijom za rad i ljubavlju prema rodnom Papuku. Kristina je bila izvrsna suradnica, kolegica, inspirativni vođa neiscrpne snage s mnoštvo ideja koje je s mnogo entuzijazma provodila u djela. Na čelu Parka prirode Papuk realizirala je brojne projekte kao što su infrastrukturni projekti Eko-kamp Duboka i Eko točka Jankovac te energetsku obnovu upravne zgrade parka u Velikoj i brojne druge aktivnosti kojima je pokušala prenijeti svoju ljubav za Papuk do najšireg kruga ljudi.

U pripremi najvećeg projekta parka, Geocentar Voćin, zaustavljena je u nedjelju 8.1.2016. u 39.-oj godini.

Njenim preranim odlaskom, sektor zaštite prirode ostaje bez iznimnog čovjeka, a tu će prazninu biti nemoguće ispuniti. Sigurno je samo da će nam svima nedostajati.

 



Stranica