Međunarodni dan bioraznolikosti prigodno obilježen u DV Zapruđe

Slika /slike/Vijesti/Divertera.jpg
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je 22. svibnja prigodno obilježilo Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj predstavljanjem mobilne izložbe Info centra zaštite okoliša i prirode Diverterra djeci u Dječjem vrtiću Zapruđe.

Mobilna izložba Diverterre, jučer je na zabavan i poučan način djeci predškolskog uzrasta približila tematiku zaštite okoliša i prirode te klimatskih promjena.

Zanimljive priče kao što su: Bez čega ne možemo, Mali susjedi, Zašto čuvamo šume, Otkrio je da se nešto mijenja, Mogu i hoću, zajedno smo jači, djeca su imala priliku čuti od animiranih likova 7 životinja - ježa, morske kornjače, vidre, risa, dinarskog voluhara, medvjeda i pčele.putem tablet uređaja.

Virtualna izložba Infocentra zaštite okoliša i prirode Diverterra nastala je kao rezultat projekta “Jačanje uloge Hrvatske agencije za okoliš i prirodu u informiranju i podizanju svijesti javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena, zaštite prirode i bioraznolikosti“, a njezina je uloga, upotrebom najnaprednije IKT opreme i tehnologije (multimedijalnim i hologramskim sadržajima u proširenoj stvarnosti) doprinijeti integraciji koncepta održivog razvoja u svakodnevni život djece.

Obzirom da je projekt financiran iz sredstava Prijelaznog instrumenta programa Europske unije za Republiku Hrvatsku u iznosu od 270.000,00 €, potrebno je osigurati njegovu održivost kroz idućih 7 godina što podrazumijeva predstavljanje mobilne komponente Diverterre na cijelom području Republike Hrvatske, gdje pravo prvenstva imaju upravo dječji vrtići i osnovne škole koji su svojim prijedlozima, zamislima i idejama „pro bono“ sudjelovali u izradi koncepta i programa Infocentra zaštite okoliša i prirode Diverterra.
 

Stranica