Ministar Ćorić i direktorica LNG-a Dorić obišli gradilište LNG terminala na otoku Krku

  • Slika /slike/Vijesti/200310 LNG - obilazak.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar zaštite okoliša i energetike, dr. sc. Tomislav Ćorić i direktorica LNG Hrvatska d.o.o., dr. sc. Barbara Dorić, obišli su u utorak 10. ožujka 2020. godine gradilište LNG terminala na otoku Krku.

Prilikom obilaska gradilišta, glavni inženjer gradilišta Dobroslav Šestanović, glavni nadzorni inženjer Damir Stipanov i tehnički direktor LNG Hrvatska d.o.o. Hrvoje Krhen upoznali su ministra s radovima koji se odvijaju na gradilištu, napretkom radova i koracima koji predstoje do završetka projekta. Ministar Ćorić tom je prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom i dinamikom radova na gradilištu koji se planiraju dovršiti do listopada ove godine kada FSRU brod stiže na lokaciju terminala, a kako bi terminal započeo s radom 1. siječnja 2021. godine.

Radovi izgradnje kopnenog dijela terminala koji se sastoji od pristana s pomoćnim postrojenjima i priključnog plinovoda duljine 4,2 km započeti su sredinom travnja prošle godine i teku planiranom dinamikom. Do sada je dovršeno preko 60 % svih građevinskih i strojarsko-montažnih radova. Po dolasku FSRU broda na lokaciju terminala u listopadu ove godine uslijedit će probni rad terminala i ishođenje uporabne dozvole potrebne za rad terminala, a sve kako bi 1. siječnja 2021. godine LNG terminal započeo s komercijalnim radom.

LNG terminal na otoku Krku omogućit će sigurnost opskrbe prirodnim plinom i potaknuti konkurentnost na tržištu te je projekt od strateškog interesa Republike Hrvatske i Europske unije. 



Stranica