Ministar Ćorić na Vijeću Europske unije za okoliš

Slika /slike/Vijesti/EU.jpg

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je na formalnom sastanku Vijeća Europske unije za okoliš u Luxembourgu.

Ministri zaštite okoliša su tijekom zakonodavnog vijećanja raspravljali o prijedlogu standarda emisija CO2 za nova osobna vozila i laka gospodarska vozila s ciljem postizanja općeg pristupa pri usvajanju Uredbe o standardnim vrijednostima emisija CO2 za nova osobna vozila i laka gospodarska vozila.

Vijeće ministara zaštite okoliša je u svojim nezakonodavnim aktivnostima donijelo zaključke o klimatskim promjenama koji će poslužiti kao orijentacija za predstojeće pregovore na COP 24, Okvirnoj konvenciji UN-a o klimatskim promjenama koja će se održati u Katowicama u Poljskoj u prosincu 2018. godine.

Vijeće je također donijelo zaključke o biološkoj raznolikosti prije sastanka stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti (CBD) u Sharm-el-Sheikhu, Egipat, u studenom 2018. godine. Navedeni zaključci se odnose i na Cartagena protokol o biološkoj sigurnosti te Nagoya protokol o pristupu i podjeli dobiti.

Pored glavnih točaka dnevnog reda ministri su razgovarali i o Direktivi o plastičnim proizvodima za jednokratnu upotrebu, a o kojoj se još uvijek vode pregovori u Vijeću.



Priopćenja za javnost | EU