Ministar Ćorić primio izaslanstvo Američke gospodarske komore pri EU

Slika /slike/Vijesti/Info.jpg
Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić primio je danas izaslanstvo Američke gospodarske komore pri EU (AmCham EU), sa sjedištem u Bruxellesu, predvođeno Susan Danger, izvršnom direktoricom te Audrey Douspis, predsjednicom Odbora Komore za promet, energetiku i klimu i potpredsjednicom Odbora Komore za okoliš.

Uobičajena je praksa Komore da posjećuje glavne gradove država članica Europske unije uoči njihova predsjedanja Vijećem.

Tom prilikom ministar Ćorić upoznao je izaslanstvo Komore s prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU za formacije Vijeća za okoliš i Vijeća za energetiku te aktivnostima koje se u okviru predsjedanja planiraju u Republici Hrvatskoj. Komora je sa svoje strane izvijestila o aktivnostima i prioritetima s posebnim naglaskom na ulaganja u istraživanja i razvoj zelenih tehnologija te uravnotežen pristup tranziciji na niskougljično i kružno gospodarstvo imajući u vidu okolišni, gospodarski i socijalni aspekt.

U svom djelovanju, Američka gospodarska komora pri EU ponudila je svoju podršku i suradnju Hrvatskoj tijekom predsjedanja, ali i izvan tog okvira. Uoči hrvatskog preuzimanja uloge predsjedavatelja Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine, Komora će 3. prosinca 2019. godine u Bruxellesu predstaviti svoje preporuke za hrvatsko predsjedanje.

Stranica