Ministar Ćorić sudjelovao na Prstenovu poslovnom forumu

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/59526aab860dd.jpg

Ministar zaštite okoliša i energetike, dr. sc. Tomislav Ćorić, sudjelovao je danas na „Prstenovu poslovnom forumu Zagreb 2017.“ koji je organizirala Udruga bosanskih Hrvata “Prsten” s ciljem stvaranja poticajnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Europi.

Suorganizator skupa je bila Hrvatska gospodarska komora, a održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Ministar Ćorić istaknuo je kako su Hrvatska i BiH tradicionalno povezane kako zajedničkom prošlosti i kulturom, tako i čvrstim gospodarskim odnosima. Organizacija ovog foruma je od iznimne važnosti za obje zemlje, naglasio je, jer nastoji unaprijediti i osnažiti poslovne poveznice i poduzetničko okruženje te prevladati postojeće zapreke u izgradnji konkurentnosti u jugoistočnoj Europi.

„Trenutno ostvarujemo stabilan gospodarski rast i rast izvoza, smanjili smo stopu nezaposlenosti i povećali stopu zaposlenosti. Dobrim gospodarskim pokazateljima najviše su pridonijeli naši gospodarstvenici, poduzetnici te obrtnici i izvoznici koji su okosnica našeg gospodarstva. Bosna i Hercegovina je jedno od naših ključnih izvoznih tržišta, a dobre rezultate ostvarujemo i na području uvoza te je u cilju unapređenja međusobnih odnosa nužno razmijeniti iskustva i iznijeti ključne probleme s kojima se susreću gospodarstvenici kako bi se našla kvalitetna rješenja“ - rekao je ministar Ćorić.



Stranica