Ministar Dobrović na 8. ministarskoj konferenciji „Okoliš za Europu“

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5758017201097.jpg

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović sudjeluje u Gruziji na 8. ministarskoj konferenciji Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE) pod nazivom „Okoliš za Europu“.

Na konferenciji koja je započela jutros, a trajat će do 10. lipnja, okupile su se delegacije 56 država UNECE regije i predstavnici velikog broja međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija, kao i privatnog sektora. Proces „Okoliš za Europu“ i njegove ministarske konferencije tijekom proteklih 25 godina predstavljaju jedinstveno partnerstvo 56 država i širokog kruga dionika te platformu za usmjeravanje zajedničkih djelovanja na rješavanju okolišnih prioriteta.

Glavne teme ove konferencije su ozelenjavanje gospodarstva u Pan-europskoj regiji i poboljšanje kvalitete zraka za bolji okoliš i ljudsko zdravlje.

Konferencija će završiti u petak usvajanjem ministarske deklaracije koja se, kao i konferencija, bavi upravo dvjema glavnim temama – ozelenjavanjem gospodarstva i poboljšanjem kvalitete zraka. Prihvaćanjem deklaracije voditelji nacionalnih delegacija potvrdit će spremnost na poboljšanje zaštite okoliša i unaprjeđenje održivog razvoja u UNECE regiji.



Stranica