Ministar Dobrović održao radni sastanak s ravnateljem JU Park prirode Papuk

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58fa107918fe9.JPG

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović održao je u petak, 21. travnja radni sastanak s Alenom Jurencom, novoizabranim ravnateljem JU Parka prirode Papuk. Jurenac je ministru Dobroviću izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju te predstavio veliki projekt Parka 'GEO PRIČA UNESCO GEOPARK', s kojim ujedno započinje mandatno razdoblje. Projekt je ukupno vrijedan 90.090.587,00 kuna i odobren je za sufinanciranje iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Partner Parku na projektu je Županijska uprava za ceste.

Projektne aktivnosti se sastoje od tri tematske priče: 'Izgradnja i opremanje adrenalinskog parka u Velikoj', 'Kuća Panonskog mora' i 'Rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac-Jankovac'.

'Veoma sam ponosan, ali i svjestan velike odgovornosti jer mandat započinjem s početkom realizacije opsežnog projekta Parka prirode Papuk koji će imati veliki značaj za Virovitičko-podravsku, ali i susjednu, Požeško-slavonsku županiju. Sa svojim suradnicima nastavljam raditi na dosezanju cilja da Park postane pokretač razvoja lokalne zajednice te planiramo značajna ulaganja u razvoj javne turističke infrastrukture u destinaciji', izjavio je Alen Jurenac.

Isto tako, uz obavljanje osnovnih funkcija u Parku, najavio je i poticanje pokretanja obiteljskih gospodarstava te jačanje potražnje za lokalnim proizvodima i uslugama.

'Čestitam Vam na imenovanju za ravnatelja JU Parka prirode Papuk. Veoma se radujem Vašem projektu „GEO PRIČA GEOPARK“ koji će značajno doprinijeti obogaćivanju turističke ponude, jačanju vidljivosti destinacije te podizanju razine gospodarskih aktivnosti u dvije županije', kazao je ministar Dobrović.

Alen Jurenac rođen je u Našicama 1983. godine, diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a zaposlenik je Ustanove od 2007. godine kada je započeo s radom kao nadzornik. Od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost glavnog nadzornika Parka prirode Papuk nakon čega nastavlja raditi u službi čuvara prirode. Od siječnja do ožujka 2017., bio je na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja JU Parka prirode Papuk.

 



Stranica