Ministar Dobrović primio izaslanstvo Zagrebačke županije

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58dd0553a1765.JPG

Implementacija učinkovitog sustava gospodarenja otpadom usklađenog s Planom gospodarenja otpadom RH, bila je tema sastanka ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, sa suradnicima.

Župan Kožić naveo je kako su nedavno održali sastanak s predstavnicima gradova i općina s područja Zagrebačke županije kako bi se vidjelo koje je sve korake potrebno poduzeti radi što brže i kvalitetnije implementacije Plana gospodarenja otpadom. U tome će im od velike pomoći biti raspisivanje javnog poziva za izgradnju reciklažnih dvorišta za koje je Ministarstvo iz EU fondova osiguralo 144,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nastavak aktivnosti, naveo je župan Kožić,  bit će usmjeren na projekt izgradnje sortirnice te na implementaciji cjelokupnog sustava. Predstavnici Županije na sastanku su naveli i da je 2014. godine uvedeno odvajanje otpada na kućnom pragu te su izrazili zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima.

Ministar Dobrović je rekao kako se, nakon usvajanja Plana gospodarenja otpadom RH u siječnju ove godine, aktivnosti ubrzano odvijaju te će se nakon objave javnog poziva za izgradnju reciklažnih dvorišta nastaviti i s pozivima za financiranje ostale potrebne infrastrukture i opreme. Istaknuo je važnost uspostave reciklažnih centara sa sortirnicama i kompostištima za funkcioniranje sustava te je pozdravio aktivnosti Zagrebačke županije.



Stranica