Ministar Dobrović sudjelovao na 1. sjednici Vladina Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58ee13a1d39d7.jpg

„U resoru zaštite okoliša i energetike na području Slavonije, Baranje i Srijema u pripremi su, realiziraju se ili su završeni projekti sveukupne vrijednosti od gotovo 10 milijardi kuna. S obzirom na činjenicu da je riječ o području Hrvatske koje je za vrijeme Domovinskog rata pretrpjelo velika razaranja, ova ulaganja imaju još veći značaj jer direktno doprinose povećanju kvalitete života građana te ujedno omogućavaju gospodarski rast i razvoj“ – rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Ministar Dobrović je u Osijeku sudjelovao na 1. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a kojom je predsjedavao Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Vlada je na sjednici 8. ožujka 2017. osnovala Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. 

Ministar Dobrović je iznio informacije iz svog resora vezano uz aktivnosti na području Slavonije, Baranje i Srijema. Samo u sektoru voda, do sada su realizirani ili su u tijeku projekti vodoopskrbe i odvodnje vrijedni 1,6 milijarda kuna, dok su projekti vrijedni 4,8 milijardi kuna u fazi pripreme te ih se planira sufinancirati EU sredstvima. Intenzivno se radi i na projektima zaštite od negativnog djelovanja voda, a ministar je pritom istaknuo projekt modernizacije lijevoobalnog savskog nasipa od Račinovaca do Nove Gradiške.

Provedeni su i brojni projekti energetske obnove obiteljskih kuća i zgrada, jedinicama lokalne samouprave sufinancirane su sanacije odlagališta otpada, reciklažna dvorišta, nabava komunalne opreme, a s ciljem jačanja posjetiteljske infrastrukture su značajna ulaganja provedena i u parkovima prirode Papuk i Kopački rit.



Stranica