Ministarstvu dodijeljen Grb Općine Rešetari

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/59101bb828ad4.jpg

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Dario Matanović sudjelovao je na obilježavanju Dana Općine Rešetari. Ministarstvu zaštite okoliša i energetike dodijeljen je Grb Općine Rešetari kao znak zahvalnosti na promicanju i unapređenju zaštite okoliša i održivog razvoja Općine Rešetari.

Priznanje je od načelnika Zlatka Age preuzeo pomoćnik ministra Matanović.

„Ovo su prilike kada se slavi, ali i prisjeća važnih osoba i događaja koji su obilježili proteklu godinu u vašoj Općini. Posebno me veseli što su prethodno razdoblje obilježili i projekti vezani upravo za naš resor. Pritom bi istaknuo dva ključna projekta iz područja gospodarenja otpadom i vodnog gospodarstva. Provedena je sanacija odlagališta otpada Rešetari koja je sufinancirana EU sredstvima, a europskim novcem se financira i izgradnja vodnokomunalne infrastrukture. To je primjer kako jedinice lokalne samouprave mogu u kvalitetnoj suradnji s Vladom i Ministarstvom i privući velika sredstva za realiziranje projekata koji će biti na korist građana“ – rekao je pomoćnik ministra Matanović.

Pomoćnik Matanović naglasio je kako se svaka kuna ulaganja u okoliš višestruko vraća - kroz osiguranje čistog okoliša i očuvanje prirodnih resursa, povećanje kvalitete života stanovnika te omogućavanje razvoja gospodarstva jer svi ti projekti znače poslove za tvrtke angažirane na njihovoj realizaciji.

Načelnik Općine Zlatko Aga, prezentiravši do sada učinjeno, istaknuo je kako su pred njima brojni kratkoročni, srednjoročni i dugoročni planovi. Među ostalim, naveo je kako je izgradnja komunalne infrastrukture pri kraju u svim naseljima te će im daljnji prioriteti biti gospodarstvo, promet, otpad, socijalna skrb te jačanje javne uprave i općinskih financira.



Stranica