Održana međunarodna energetsko–naftna konferencija „Energija u 21. stoljeću“

  • Slika /slike/Vijesti/3.12.2019. JANAF konferencija foto 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Međunarodnom energetsko–naftnom konferencijom „Energija u 21. stoljeću“  JANAF d.d. obilježio je 45. godina postojanja.

Konferenciju je otvorio izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, a okupljenima su se obratili i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta mr. sc. Darko Horvat i ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić.

„Energija je faktor koji će najviše utjecati na oblikovanje društva u 21. stoljeću“ rekao je ministar Ćorić te nastavio “U sljedećoj četvrtini stoljeća nafta i plin će i dalje biti potrebni kako bi se zadovoljila svjetska potražnja za energijom, no taj će rast biti popraćen rastom udjela obnovljivih izvora energije. Upravo će naftne kompanije u energetskoj tranziciji sve više postajati energetske kompanije te će sve više uključivati obnovljive izvore energije u svoj portfelj“, zaključio je Ćorić otvarajući konferenciju.

Predsjednik Uprave JANAF-a dr.sc. Dragan Kovačević osvrnuo se u svom govoru na rast i razvoj JANAF-a tijekom 45 godina postojanja te zahvalio svima koji su u četiri desetljeća rada JANAF-a utkali svoj rad, znanje i iskustva kako bi kompanija rasla i postala nezaobilazni energetski faktor i izvan granica Europske unije i ovog dijela Europe. „Odgovornim upravljanjem kompanijom, proaktivnim djelovanjem na tržištu nafte i naftnih derivata, izvoznom orijentiranošću te investicijama postigli smo kontinuirani rast i ostvarivanje iznimnih poslovnim rezultata“ istaknuo Kovačević.

U okviru konferencije održana su dva okrugla stola na kojima se raspravljalo o sadašnjosti i budućnosti u energetskom sektoru i naftnim kompanijama te energetskoj tranziciji i ulozi energetske infrastrukture uz sudjelovanje predstavnika istaknutih energetskih naftnih inozemnih i hrvatskih kompanija.

Konferencija je okupila više od 200 domaćih i inozemnih ekonomskih, energetskih i naftnih stručnjaka te predstavnike energetskih kompanija, akademske zajednice, konzultantskih kuća i bankarskog sektora, kao i JANAF-ove poslovne partnere.



Stranica