Održana osma sjednica Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/documents/ivi_naslovna.jpg
Pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Marija Antonića, predsjednika Vijeća, 13. rujna 2019. u prostorijama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je osma sjednica Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske. Na sjednici su donesene odluke o prijedlozima za naknadno imenovanje u članstvo u tematskim  inovacijskim vijećima (TIV) prema novim iskazima interesa, predstavljene su mogućnosti i prilike koje nude partnerstva i misije u okviru Okvirnog programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, kao i nacrt  Izvješća o provedbi Strategije poticanja inovacija Republike Hrvatske 2014. – 2020. za razdoblje 2015. – 2018.

Strategija poticanja inovacija Republike Hrvatske 2014.-2020., uz Strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje 2016. do 2020. godine, jedna je od dviju strategija kojima je definiran strateški okvir Republike Hrvatske u području istraživanja, razvoja i inovacija. Neki od njezinih glavnih ciljeva uključuju: izgradnju učinkovitog inovacijskog ekosustava i njegovo unapređenje, osiguravanje bolje suradnje poslovnog sektora sa znanstveno-istraživačkom zajednicom, povećanje ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije, posebice poslovnog sektora, a sve u cilju poboljšanja sveukupne inovacijske izvedbe Republike Hrvatske i unapređenja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Predsjednik Vijeća, državni tajnik Mario Antonić najavio je održavanje Međunarodne B2B investicijske i inovacijske konferencije 30. listopada 2019. u Hotelu Westin u Zagrebu na kojoj će zainteresirane tvrtke imati priliku predstaviti svoje inovativne projekte i ideje zainteresiranim investitorima ili kroz B2B razgovore stvoriti nove poslovne prilike te proširiti postojeće. Konferencija će također okupiti domaće i inozemne predavače s izlaganjima od interesa za poslovni sektor i akademsku zajednicu. Riječ je o događanju na visokoj razini kojemu će nazočiti ministar gospodarstva, poduzetništava i obrta Darko Horvat i drugi ugledni gosti iz Republike Hrvatske i inozemstva. Konferencija se organizira u sklopu Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi čiji je korisnik Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a partner na Projektu je Hrvatska gospodarska komora.

Stranica