Održane bilateralne gospodarske konzultacije između Republike Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/bilateralne gospodarske konzultacije 3.jpg

 

Pomoćnica ministra Ana Mandac predvodila je hrvatsku delegaciju na bilateralnim gospodarskim konzultacijama  u razdoblju od 20. – 21. studenog 2018. u Londonu, Ujedinjena Kraljevina. Uz predstavnice Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, na konzultacijama su  sudjelovale i predstavnice Ministarstva za zaštitu okoliša i energetiku te Agencije za ugljikovodike.

Tijekom posjeta hrvatska delegacija je održala sastanke u Ministarstvu poduzetništva, energetike i industrijske strategije Ujedinjene Kraljevine (BEIS) gdje se razgovaralo o britanskim iskustvima  vezanim uz konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva, korištenju European Regional Development Fund te ostalim izvorima financiranja izvan fondova Europske unije kao i o temama iz nadležnosti energetskog sektora vezanim uz offshore wind i fusion.

Pomoćnica ministra Ana Mandac sa suradnicama posjetila je i Ministarstvo obrazovanja Ujedinjene Kraljevine gdje se razgovaralo o temama povezanosti obrazovanja i tržišta rada, strukovnom obrazovanju te naukovanju.

Tijekom održavanja bilateralnih gospodarskih konzultacija, pomoćnica ministra Ana Mandac sastala se i s ministrom za poduzetništvo i industriju Richardom Harringtonom gdje su obje strane potvrdile dobre bilateralne odnose, ali i izrazile obostranu želju u daljnje poboljšanje gospodarske suradnje. Završno, pomoćnica ministra Ana Mandac pozvala je ministra Harringtona u posjet Zagrebu na održavanje sljedećeg kruga bilateralnih gospodarskih konzultacija.

Pomoćnica ministra Ana Mandac posjetila je i Veleposlanstvo RH u Londonu te održala sastanak s veleposlanikom Igorom Pokazom.



Stranica