Održivim razvojem do gospodarskog rasta i očuvanog okoliša

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/54e715521578d.jpg

'Provođenje politike održivog razvoja odgovornost je gospodarstva, te je nužna suradnja gospodarskih i znanstvenih institucija te tijela izvršne vlasti kako bismo ostvarili održivi razvoj društva u cjelini.' – istaknula je pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Marija Šćulac Domac na otvorenju 15. međunarodnog simpozija o kvaliteti.

Pomoćnica ministra okoliša, Marija Šćulac Domac, sudjelovala je na otvorenju 15. međunarodnog simpozija o kvaliteti koji se održao danas u hotelu Westin pod nazivom Kvaliteta, rast i razvoj u organizaciji Hrvatskog društva menadžera kvalitete. Organizacijom 15. međunarodnog simpozija o kvaliteti Hrvatsko društvo menadžera želi dati znanstveni i stručni doprinos provedbi društvenih reformi i kvaliteti upravljanja u Hrvatskoj.

Pomoćnica ministra ovom prilikom je naglasila važnost promicanja gospodarskog rasta i razvoja koji se temelji na načelima društvene odgovornosti i održivosti. Održivi razvoj Hrvatske se mora temeljiti na usklađivanju gospodarskog uspjeha s ekološkom i društvenom odgovornošću.

Europski primjer eko industrije pokazuje kako standardi zaštite okoliša i otvaranje radnih mjesta nisu u suprotnosti. Prema podacima koje je iznio europski povjerenik za zaštitu okoliša Janez Potočnik, europska eko industrija otvorila je oko milijun novih radnih mjesta od 2000. godine. Prema njegovim podacima 'zelena ekonomija' će u budućnosti otvoriti najviše novih radnih mjesta. Prema europskim procjenama oko 20 milijuna radnih mjesta je vezano uz 'zelenu ekonomiju'.

'Naš zajednički cilj mora biti gospodarski rast temeljen na održivom razvoju. Kako bismo to ostvarili zemlji je potrebno zdravo gospodarstvo i uspješne tvrtke koje prepoznaju važnost i prednost odgovornog odnosa prema okolišu.' – istaknula je Šćulac Domac.



Stranica