Osigurano 257 milijuna kuna za aglomeraciju Bjelovar

Slika /slike/Vijesti/1.4.2019. - Bjelovar.jpg

Veći dio odnosno 147 milijuna kuna (72% prihvatljive vrijednosti projekta) čine bespovratna EU sredstva.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za projekt ''Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar'' potpisan je danas u bjelovarskoj Gradskoj vijećnici.

Ugovore su u društvu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka i državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike dr. sc. Maria Šiljega potpisali generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković i ispred korisnika, Ivan Ivančić, direktor tvrtke Vodne usluge d.o.o. Bjelovar.

Vrijednost ovoga projekta kojim će se izgraditi i rekonstruirati oko 20 km cjevovoda na sustavu vodoopskrbe te 18,5 km cjevovoda na sustavu odvodnje je 257 milijuna kuna.

Veći dio odnosno 147 milijuna kuna (72% prihvatljive vrijednosti projekta) čine bespovratna EU sredstva. Preostali dio osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode i sam korisnik.

„Bjelovarsko-bilogorska i susjedna Koprivničko-križevačka županija na hrvatskom su začelju po stupnju priključenosti na sustave javne vodoopskrbe i odvodnje, no današnjim potpisom ta statistika značajno se povećava”, istaknuo je državni tajnik Šiljeg.

Konkretno, realizacijom ovoga projekta priključenost stanovništva na sustav javne odvodnje povećat će se za 2.303 stanovnika dok će mogućnost priključenja na mrežu vodoopskrbe imati novih 778 stanovnika.

Direktor Hrvatskih voda Đuroković rekao je da je riječ o impresivnom ulaganju koje je rezultat strpljive i brižne pripreme.

Projekt ''Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar''  se provodi na području grada Bjelovara (naselja Bjelovar, Gudovac, Letičani, Prokljuvani, Novoseljani, Ždralovi) i Općine Rovišće (naselja Gornje Rovišće, Kakinac, Domankuš, Žabjak i Rovišće) te bi trebao biti realiziran do kraja ožujka 2023. godine.

Priopćenja za javnost | Vode