Osigurano 288,7 milijuna kuna za projekt „Izgradnju vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Imotski“

Slika /slike/Vijesti/200127 Imotski 1.jpg
Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić boravio je danas u Imotskom gdje je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za projekt „Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Imotski“.

Ovaj projekt vrijedan 288,7 milijuna kuna se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“. Veći dio prihvatljivih troškova, oko 162 milijuna kuna, čine bespovratna EU sredstva. Preostali dio, 70 milijuna kuna osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, Grad Imotski i Općina Proložac.

Navedenim Projektom će se unutar administrativnih granica Grada Imotskog i Općine Proložac, izgraditi i rekonstruirati 36 km sustava javne vodoopskrbe, izgraditi jedna vodosprema i sanirati crpna stanica Opačac. Navedenim će se smanjiti vodni gubici s 81 % na 40 % i osigurati poboljšana usluga vodoopskrbe za oko 3000 potrošača.

„S obzirom na to da je sustavom javne odvodnje pokriveno tek 13 % stanovništva ovoga kraja, 62 km mreže javne odvodnje te 36 km vodovodne mreže koji će biti izgrađeni ili rekonstruirani ovim projektom doprinijet će višoj kvaliteti života“ rekao je ministar Ćorić te dodao kako najzahtjevniji dio posla tek slijedi. 

Stranica