Početak radova na projektu „Uređenje Plitvice od Varaždina do Gojanca“

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Gojanec 2.jpeg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan danas je u Gojancu posjetio lokaciju na kojoj su započeli radovi na uređenju korita i obale Plitvice od Varaždina do Gojanca.
 
„Ovim projektom  zaštitit ćemo od poplava preko 1000 stanovnika naselja Gojanec, Jalkovec i Brezja, dijela grada Varaždina te doprinijeti ciljevima upravljanja rizicima od poplava sukladno Planu upravljanja vodnim područjima do 2027. godine. Osigurat će se stabilnost nasipa tijekom provedbe preventivnih, redovnih i izvanrednih mjera obrane od poplava. Odličnom suradnjom Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave, kroz drugu fazu ovog projekta, omogućit će se i uređenje pješačko-biciklističke staze i na taj način unaprijediti turistička ponuda grada Varaždina i Varaždinske županije“, naglasio je ministar Habijan prilikom obilaska gradilišta.
 
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je riječ o projektu financiranom temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz NPOO, ukupne vrijednosti (s PDV-om) preko 2 milijuna eura. „Drago mi je da se nastavlja s izvođenjem radova na uređenju korita obale Plitvice, što će bitno utjecati na sigurnost građana, ali i dati dodatnu turističku vrijednost Gradu“, dodao je generalni direktor Đuroković.

Stranica