Pokrenut sustav dojave odbačenog otpada

Slika /slike/Vijesti/191021 Zavod 2.jpg
Budući korisnici, komunalni redari, na dvodnevnoj edukaciji u prostorijama Hrvatske gospodarske komore upoznati su s radom i funkcionalnostima novog sustava dojave odbačenog otpada - Evidencije lokacija odbačenog otpada (ELOO). Riječ je o sustavu čijim radom koordinira Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Evidencije lokacija odbačenog otpada (ELOO) dio je informacijskog sustava gospodarenja otpadom, a što je propisano Zakonom o održivom gospodarenju otpada.

Osim što je prvenstveno namijenjen komunalnim redarima za unos, obradu i pregled lokacija odbačenog otpada, višekorisnički sustav dostupan je i široj javnosti. Tako građani također mogu obavijestiti komunalne redare o lokacijama odbačenog otpada. Nadalje, sustav će omogućiti pregled podataka za područje cijele Republike Hrvatske od strane inspektora zaštite okoliša, djelatnika u županijama, ministarstvima i ostalim nadležnim tijelima.

Od 20. listopada 2019. ELOO sustav je dostupan za rad na poveznici i do kraja godine je u predprodukcijskom radu jer ga korisnici upotrebljavaju u edukativne svrhe, a od 1. siječnja 2020. sustav će biti u punoj produkcijskoj funkcionalnosti.
 
 

Stranica