Pomoćnica ministra Ana Mandac otvorila 27. Ludbreški sejem

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Ludbreški sejem.JPG
U sklopu tradicionalne manifestacije "Dani ludbreške Svete nedjelje", u Ludbregu je započelo i četverodnevno gospodarsko događanje „Ludbreški sejem“, koje je službeno otvorila pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac. Radi se o manifestaciji koja iz godine u godinu okuplja sve više gospodarstvenika, stvarajući pritom brojne prilike za same poduzetnike.

" Iznimno sam ponosna što mogu u ime ministra, gospodina Darka Horvata, svojim prisustvom podržati nastavak ove izuzetno vrijedne manifestacije. Naime, svjesni smo kako malim i srednjim poduzetnicima sajmovi predstavljaju nezamjenjivi komunikacijski i marketinški alat koji im omogućuje izravne kontakte s kupcima, ali i s potencijalnim poslovnim partnerima u cilju širenja poslovanja. Malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo s udjelom od preko 99% u ukupnom gospodarstvu pokretač je razvoja cjelokupnog gospodarstva te stoga zahtijeva odgovarajuću podršku. Osobni uspjeh poduzetnika generira korist cijelom društvu, a zadaća svih donositelja politika kako na lokalnom i regionalnom nivou tako i na razini države je unaprijediti poduzetničko okruženje i provoditi mjere na podizanju kulture poduzetništva. U doba razvoja novih tehnologija, vrlo je važno da gospodarstvenici i poduzetnici, ali i samo Ministarstvo prepoznaju vrijednost ovakvih manifestacija kao izvrsnu priliku neposrednog kontakta proizvođača sa svojim stvarnim kupcima", istaknula je tom prilikom pomoćnica ministra Mandac te naglasila kako je izuzetno važno nastaviti njegovati tradiciju, što Ministarstvo doista i pokazuje kroz mjere i aktivnosti koje provodi.

"Ove smo godine osigurali sredstva za organizaciju ovakvih i sličnih sajmova, stručnih skupova. Istovremeno, kroz europska sredstva imamo javni poziv za internacionalizaciju poslovanja malih i srednjih poduzeća gdje poduzetnicima nudimo da svoje usluge i proizvode izlažu na europskim tržištima, a za što smo osigurali preko 130 milijuna kuna", rekla je Ana Mandac.

Grad Ludbreg predstavlja pozitivan primjer na razini županije, ali i cijele Hrvatske

Otvorenju sajma na Trgu Svetog Trojstva prisustvovao je i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, koji je naglasio kako Grad Ludbreg predstavlja pozitivan primjer kojim se cijela županija može ponositi. "Po indeksu razvijenosti, Ludbreg je najrazvijeniji u Varaždinskoj županiji. Gledamo li razinu cijele Hrvatske, ovaj se grad nalazi u gornjih 15 posto i po broju poduzetnika, kao i po ukupnom prihodu kojeg ti poduzetnici ostvaraju, ali i po neto dobiti te broju zaposlenika", napomenuo je zamjenik župana te dodao da takvo okruženje djeluje poticajno prema privlačenju novih investicija, kako domaćih tako i stranih.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić u svom je govoru podsjetio kako je ovo jedna od najdugovječnijih manifestacija gospodarskoga tipa u Gradu Ludbregu, ali i cijelome kraju. „Ponosni smo na izdržljivost ove manifestacije jer ona dokazuje da je Ludbreg gospodarsko središte sjeverozapadne Hrvatske, grad koji se bazira na realnom sektoru, na gospodarstvu i koji svoju budućnost vidi upravo u inovativnom, konkurentnom gospodarstvu, a to pokazuju i brojke“, rekao je gradonačelnik Bilić.

Tradicionalni Ludbreški sejem otvoren je do nedjelje 1. rujna, te se na jednom mjestu mogu pronaći i razgledati različiti proizvodi kao što su suveniri, ručni radovi, rukotvorine, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi.
 
Izvor: Grad Ludbreg
Foto: Aktualno.hr


Stranica