Potpisan ugovor za početak izgradnje aglomeracije Pleternica

Slika /slike/Vijesti/IMG_6598.JPG

Ugovor o radovima za rekonstrukciju i proširenje sustava odvodnje u okviru projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica” potpisan je u ponedjeljak u Pleternici. Riječ je o ugovoru vrijednom 134,6 milijuna kuna kojim će se proširiti postojeći sustav odvodnje kako bi se postigla stopa priključenosti stanovništva na 90%. Osim toga, omogućit će se adekvatno pročišćavanje otpadnih voda te povećati broj stanovnika koji koriste poboljšani sustav pročišćavanja otpadnih voda. 

„Aglomeracija Pleternica jedna je od 46 aglomeracija u različitim fazama realizacije, a u narednom razdoblju očekujemo ih još 15. Riječ je o doista značajnom infrastrukturnom projektu za cijelu Hrvatsku“, kazao je prilikom potpisivanja ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

Korisnik projekta, čiji se dovršetak očekuje tijekom 2022., je Tekija d.d. Požega, a izvođač radova zajednica gospodarskih subjekata Presoflex gradnja d.o.o., Požega i Riko d.o.o., Ljubljana.

„Projekt se financira iz sredstava Europske unije u visini od 70 posto, s po 13 posto sudjeluju Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode, a preostalih 4 posto osiguravaju Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić“, istaknula je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.– 2020., iz kojeg se sufinancira i projekt aglomeracije Pleternica, do sada je odobreno ukupno 46 projekata ukupne vrijednosti 19 milijardi kuna od čega EU sufinanciranje iznosi 10,7 milijardi kuna.



Stranica