Potpredsjednica Vlade sastala se s rumunjskim ministrom gospodarstva

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/sastanak ppVRH Dalić i rumunjksi ministar 6.jpg

 

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sastala se danas s rumunjskim ministrom gospodarstva Danuțom Andrușcăom u sklopu njegova službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Sudionici sastanka naglasili su prijateljske odnose između dviju zemalja te raspravili područja za daljnje jačanje bilateralnih gospodarskih odnosa. Potpredsjednica Dalić je upoznala ministra Andrușcă s novijim gospodarskim kretanjima, kao i reformskim mjerama Vlade prvenstveno usmjerenim na unaprjeđenje poslovnog i investicijskog okruženja u Hrvatskoj.  

Sugovornici su razgovarali i o nadolazećem predsjedanju Vijećem Europske unije. Potpredsjednica Dalić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su Rumunjska i Republika Hrvatska u zajedničkom Triju za predsjedanje Vijećem EU te upoznala ministra s pripremama za predsjedanje koje Republika Hrvatska provodi. Sugovornici su se složili kako je nužno usuglašavanje oko prioriteta u okviru tria koje je trenutno u tijeku.



Stranica