Predstavljen drugi stup prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Slika /slike/Vijesti/191108 rijeka HR 1.jpg
Nakon što je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predstavio vizualni identitet i prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci održana prva konferencija posvećena predstavljanju političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.
 
Uz ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića na predstavljanju drugog stupa prioriteta pod nazivom „Europa koja povezuje“ sudjelovali su i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
 
Kroz uvodni govor i dvije panel-rasprave sudionici su predstavili prometno, energetsko i digitalno povezivanje, a potom i važnost promicanja europskih vrijednosti kroz sport, turizam i kulturu.
 
Glavni zaključci konferencije odnose se na spremnost hrvatske administracije na aktivno uključivanje u hrvatsko predsjedanje kako bi sve važne teme približili građanima.
 
Podsjetimo, prioriteti predsjedanja su obuhvaćeni kroz četiri temeljna stupa: Europa koja raste, Europa koja povezuje, Europa koja štiti svoje građane, Europa koja je asertivna i otvorena prema susjedstvu i globalno. Za preostala tri prioriteta u narednom razdoblju će se organizirati konferencije posvećene temama preostalih stupova hrvatskog predsjedanja.
 

Stranica