Preko 80 milijardi kuna iz EU fondova za rast hrvatskog gospodarstva

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/55115f33c6c15.JPG

U Zagrebu su danas predstavljene mogućnosti ulaganja iz EU fondova u kojima je u financijskom razdoblju 2014.-2020. Hrvatskoj na raspolaganju više od 80 milijardi kuna.

Na skupu u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu mogućnosti ulaganja iz EU fondova predstavili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, te ministri poduzetništva i obrta Gordan Maras, pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, poljoprivrede Tihomir Jakovina te zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, a okupljenima se nakon uvodnog predstavljanja obratio premijer Zoran Milanović koji je istaknuo da vjeruje u uspješno iskorištavanje europskih sredstava i provođenje projekata koji će osigurati gospodarski rast.

Prvenstveni cilj Vlade je osigurati tim ulaganjima posao za što više hrvatskih građana, osnažiti gospodarstvo, smanjiti rizik od siromaštva i postići ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske.

Kakve su sve mogućnosti i što se želi postići ulaganjima iz EU fondova, Vlada RH i resorna ministarstva predstavit će u više hrvatskih gradova tijekom ožujka i travnja pod nazivom „Zajedno do EU fondova“. Na predstavljanju u Zagrebu danas je fokus bio na poduzetništvu, a u idućih mjesec dana bit će predstavljene i druge mogućnosti ulaganja iz EU fondova, posebice za ruralni razvoj i poljoprivredu, održiv razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu, te socijalnu infrastrukturu.



Stranica