Produljen rok za dostavu radova na nagradni likovni natječaj "Superheroja izradi, neka ti ekološka svijest proradi!"

Slika /slike/Vijesti/Ozonko_1200x900_FB.png

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je produljilo rok za dostavu radova na nagradni likovni natječaj „Superheroja izradi, neka ti ekološka svijest proradi!“.

Natječaj je tako umjesto do 1. prosinca otvoren do 20. prosinca 2019. godine, nakon čega će stručno povjerenstvo između pristiglih radova izabrati najbolje, a koje će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nagraditi.

Likovni natječaj „Superheroja izradi, neka ti ekološka svijest proradi!“ namijenjen učenicima viših razreda osnovnoškolskih ustanova (V. – VIII. razred) dio je kampanje „Ozonko i Ozončica“ koju je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja u partnerstvu s Rakuten Viberom, jednom od vodećih svjetskih platformi za razmjenu poruka.

Kako bi djeca i mladi još bolje upoznali superheroje Ozonka i Ozončicu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo je 26. rujna 2019. godine nagradni likovni natječaj edukativnog karaktera.

Sudionici natječaja izrađuju skulpture inspirirane Ozonkom i Ozončicom - Viber stickerima, a skulpture trebaju biti izrađene od predmeta ili materijala namijenjenih otpadu, a koje su prethodno koristili u nastavi ili svakodnevnom životu (npr. papir, karton, plastika, PET ambalaža, čepovi, tekstil, stiropor itd.).

Na taj način Ministarstvo želi potaknuti mlade da predmete koji bi inače završili u košu za smeće maštovito upotrijebe te tako smanje količinu otpada koji nastaje, doprinesu očuvanju prirode i okoliša, a ujedno da se i kreativno izraze.

Prvi „zeleni“ sticker paket u Hrvatskoj može se besplatno preuzeti na iOS i Android uređaje ili na računalo. Za preuzimanje stickera, unutar Viber aplikacije potrebno je odabrati opciju „Više“, nakon toga kliknuti na „Trgovina naljepnicama“ i unutra potražiti stickere „Ozonko i Ozončica“'. A može ih se preuzeti i ovdje.

Svi koji preuzmu stickere automatski će postati i članovi/ice Communityja gdje će moći sudjelovati u zabavnim i edukativnim interaktivnim aktivnostima, a pristupiti mu mogu ovdje. Uz to na communityju će pratitelji moći razgovarati s Ozonkom i Ozončicom, ali i s njihovim gostima.

Kliknite ovdje i preuzmite nove naljepnice Ozonka i Ozončice, podijelite ih s prijateljima i obitelji i pridružite se najzelenijoj ekipi u Hrvatskoj!



Stranica