Projektima energetske obnove kuća i zgrada direktno potičemo domaću građevinu i obrtnike

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/559803ee74701.png

"Zaštita okoliša i prirode nije samo ekološko pitanje nego i veliki potencijal za gospodarski rast te očuvanje postojećih i otvaranje novih, zelenih, radnih mjesta. Smanjenjem i ukidanjem parafiskalnih nameta samo u mom resoru smo rasteretili poslovni sektor za oko 130 milijuna kuna godišnje. A projektima poput, na primjer, energetske obnove obiteljskih kuća, višestambenih zgrada i komercijalnih objekata, direktno potičemo građevinski sektor jer su upravo domaće građevinske tvrtke i obrtnici angažirani na radovima" - istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Jastrebarskom na konferenciji "Poslovni uzlet" koju je organizirao Poslovni dnevnik.

Na konferenciji su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Predstavljene su glavne aktivnosti u njihovim resorima te je istaknuto da su mjere koje je Vlada pokrenula vidljive i mjerljive konkretnim rezultatima i to upravo kroz pozitivne gospodarske pokazatelje, rast izvoza, prihoda i zaposlenosti.

Poslovni uzlet je manifestacija kojom se promovira malo i srednje poduzetištvo. U sklopu ove manifestacije poduzetnicima i obrtnicima su, među ostalim, omogućeni besplatni seminari i edukacije iz raznih područja - od marketinga, preko financija i poreza do privlačenja sredstava iz EU fondova.

 



Stranica