Prvi hrvatski „zeleni“ stickeri preuzeti više od 100.000 puta!

Slika /slike/Vijesti/21.11.2019. Ozonko - 100.000 (1).png

Prvi „zeleni“ stickeri oduševili su korisnike Vibera u Hrvatskoj! U samo dva mjeseca od predstavljanja, sticker paket Ozonko & Ozončica ostvario je rekordne brojke, s više od 100.000 preuzimanja. Cilj kampanje Ministarstva zaštite okoliša i energetike je mladima na edukativan i pristupačan način približiti izuzetno važnu temu zaštite ozonskog sloja.

Naime, Ministarstvo je u partnerstvu s jednom od vodećih svjetskih komunikacijskih platformi, Rakuten Viberom, a povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, kreiralo  osamnaest besplatnih ekskluzivnih stickera koji prikazuju superjunake Ozonka i Ozončicu u različitim situacijama.

Tijekom prva dva mjeseca kampanje stickere je vidjelo 250.000 korisnika koji su ih razmijenili 650.000 puta, a najviše su im se svidjeli stickeri Pusa, Volim te i Laku noć.

Svi koji preuzmu stickere automatski postaju i članovi/ice Ozonko Communityja u kojem ih Ozonko i Ozončica na tjednoj bazi educiraju o bitnim zelenim temama poput zaštite ozonskog omotača, recikliranja i drugih bitnih tema vezanih uz naš okoliš, a članovi mogu sudjelovati i u drugim zabavnim i interaktivnim aktivnostima.

Uz to, u Communityju su Ozonko i Ozončica po prvi put vodili intervju putem Vibera s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem koji im je otkrio kako voli provoditi slobodno vrijeme u prirodi i kako vjeruje u superjunake. „Mislim da su svi ljudi koji paze na prirodu i svojim djelovanjem utječu na njezino očuvanje, pravi superheroji“ napisao je ministar Ćorić u Communityju i pozvao članove Communityja da „čineći male korake u pravom smjeru naprave velike promjene“.

„Zeleni“ sticker paket besplatno preuzmite na iOS i Android uređaje ili na računalo do 16. prosinca. Za preuzimanje stickera, unutar Viber aplikacije potrebno je odabrati opciju ''Više'', nakon toga kliknuti na "Trgovina naljepnicama" i unutra potražiti stickere ''Ozonko i Ozončica''.

Kliknite ovdje i preuzmite nove naljepnice Ozonka i Ozončice, podijelite ih s prijateljima i obitelji i pridružite se najzelenijoj ekipi u Hrvatskoj!



Stranica