Radni sastanak u Koprivničko-križevačkoj županiji

Slika /slike/Vijesti/Koprivničko-križevačka sastanak.jpg

Na sastanku su sudjelovali predstavnici županije te gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić  održao je danas radni sastanak s predstavnicima Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Tom prigodom, ministar Ćorić je istaknuo kako se provedbom projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica afirmira kružna ekonomija. "U ovom trenutku u tijeku je izrada studije izvedivosti spomenutog centra, a očekuje se da će biti gotova do kraja ove godine," naglasio je te dodao da su centri za gospodarenje otpadom završna faza u izgradnji infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanja novinara, ministar Ćorić podsjetio je kako je Hrvatska preuzela obvezu prema kojoj će građani do 2020. godine na kućnom pragu odvajati 50 posto otpada. "Cilj je ambiciozan, ali 2018. godina je, iz perspektive Ministarstva zaštite okoliša i energetike, godina infrastrukture.“

Na sastanku se razgovaralo i o izgradnji objekata za proizvodnju električne energije na Dravi. Izmjene i dopune prostornog plana Koprivničko-križevačke županije potencijalno otvaraju prostor za izgradnju hidroelektrana.   

Treća tema o kojoj je bilo govora su aglomeracije za tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji; Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima. "Sva tri projekta aglomeracije ukupne vrijednosti 895 milijuna kuna u završnim su fazama izrade dokumentacije. Očekujemo da će se u nadolazećem razdoblju krenuti s natječajima po ovim projektima," zaključio je Ćorić.



Priopćenja za javnost | Otpad