Raspisan foto natječaj kojim se traži fotografiju koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada

  • Slika /slike/Vijesti/shutterstock_156836345.jpg
  • Slika
Onečišćenje okoliša plastičnim otpadom jedan je od  najvećih globalnih izazova. Kako bi se podigla svijest javnosti o ovoj izuzetno važnoj temi raspisan je foto natječaj kojim se traži fotografiju koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada te potaknuti promišljanje o mogućim rješenjima, dosadašnjem napretku, kao i izazovima i mogućnostima za daljnje djelovanje.

Natječaj je raspisalo Partnerstvo o plastičnom otpadu koje je osnovano u svibnju 2019. godine na zadnjoj Konferenciji stranaka Baselske konvencije. Svrha Partnerstva je potaknuti poslovni sektor, vlade, akademsku zajednicu te civilno društvo na poboljšanje i promociju okolišu prihvatljivog gospodarenja plastičnim otpadom na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kao i prevenirati i smanjiti nastajanje takvog otpada.  

Pobjedničke fotografije bit će izložene na sljedećoj Trostrukoj konferenciji stranaka Stockholmske, Baselske i Rotterdamske konvencije koja se održava u Ženevi, Švicarska, u srpnju 2021. godine. Sve pristigle fotografije ocjenjivat će međunarodno povjerenstvo uključujući i fotografkinju National Geographic-a, Saru Hylton.

Više detalja o natječaju može se naći na poveznici.

Stranica