Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području Grada Ploče

  • Slika /slike/Vijesti/4.10.2019. Aglomeracija Ploče 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković, gradonačelnik Grada Ploče Mišo Krstičević i ravnatelj JU Izvor Ploče Boris Palac danas su u Pločama potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ploče“.

„Ovo je izuzetno važan projekt za Grad Ploče i stanovnike ovoga kraja“ rekao je ministar Ćorić naglasivši kako će realizacijom ovoga projekta na sustav javne odvodnje u aglomeraciji Ploče biti priključeno 3.140 novih stanovnika.
 „Ovaj projekt je kamen temeljac koji će po realizaciji od Ploča učiniti da bude grad novih mogućnosti“ rekao je gradonačelnik Krstičević.

Realizacijom ovoga projekta rekonstruirat će se gotovo 15 km javne vodoopskrbe te će biti izgrađeno ili sanirano preko 54 km javne odvodnje i izgrađeno 25 crpnih stanica. Izgradit će se podmorski ispust ukupne duljine 2.364 m. Uz navedeno, izgradit će se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Ovim aktivnostima doprinijet će se tako očuvanju okoliša i čistoći mora.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako ovo nije jedini vodnokomunalni projekt koji se provodi na području županije. „Velike projekte poput ovoga teško bi mogli financirati iz vlastitih sredstva. Zato je izuzetno važno da europska sredstva koristimo što više kako bi se kvaliteta života povećala, a gospodarstvo, posebice turizam doživjelo značajniji rast“ zaključio je Dobroslavić. 

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ploče“ se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 250 milijuna kuna. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u sufinanciranju projekta sudjeluje s 24.672.525,18 kn, koliko će osigurati i Hrvatske vode.



Stranica