Sastanak ministra Horvata s veleposlanicom Kraljevine Norveške u Hrvatskoj, Nj.E. Astrid Versto

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Ministar Horvat i vlp Norveške 1.jpg

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sastao se danas s veleposlanicom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Nj.E. Astrid Versto.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, kao i područja i teme od zajedničkog interesa. Ministar Darko Horvat posebno je istaknuo Norvešku kao važnog gospodarskog partnera Republike Hrvatske, posebno u području brodogradnje te pomorstva.

Sugovornici su razgovarali i o Memorandumu o razumijevanju o provedbi Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021. te o Memorandumu o razumijevanju o provedbi EPG financijskog mehanizma 2014.-2021. između Hrvatske, Norveške, Islanda i Lihtenštajna, potpisani početkom srpnja ove godine te mogućnosti bilateralne suradnje koje će se njime ostvariti.

Veleposlanica Nj. E. Versto je istaknula kako Norveška prepoznaje važnost članstva Republike Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) te će učiniti sve da Norveška na tom putu pruži podršku Republici Hrvatskoj.

Ministar g. Horvat i Nj. E. Versto složili su se kako je Norveška kontinuirano, na razne načine, podupirala razvoj gospodarske suradnje s Republikom Hrvatskom te su oboje izrazili želju za  nastavkom dobre suradnje.



Stranica