Sportski duh okupio rekordan broj obrtnika na 12. Obrtničkim sportskim igrama

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/12 OSI naslovna.jpg


Obrtnici s područja cijele Hrvatske okupili se u Malom Lošinju kako bi njegujući tradiciju, u sportskom i natjecateljskom duhu, sudjelovali na 12. Obrtničkim sportskim igrama. Ovogodišnji odaziv sudionika nadmašio je sva očekivanja organizatora, Hrvatske obrtničke komore. Naime, gotovo 800 obrtnika odazvalo se pozivu. Pravo sudjelovanja na Obrtničkim sportskim igrama imaju obrtnici, članovi njihovih obitelji ( sukladno  Zakonu o obrtu), djelatnici komorskog sustava te dobrovoljni članovi HOK-a  a sve u skladu s statuom i pravilnicima HOK-a.

Bila je ovo prigoda za druženje u neformalnoj, opuštenoj atmosferi, ali i sportsko odmjeravanje snaga u malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, pikadu, kuglanju, potezanju užeta te odbojci na pijesku.

12. Obrtničke sportske igre otvorio je u petak, 10. svibnja ministar turizma Gari Capelli te svim natjecateljima uputio toplu dobrodošlicu. Natjecatelje je u ime resornog ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, kao i u svoje osobne ime, pozdravila pomoćnica ministra Ana Mandac te svima zaželjela puno sportskih i poslovnih uspjeha. “Upućujem čestitke organizatorima koji vas već dvanaest godina okupljaju na ovoj manifestaciji u ovako velikom broju što sigurno nije lako jer znam da svaki obrtnik živi za svoj obrt i vrijedno privređuje za sebe i svoju obitelj, ne mareći za radno vrijeme niti odmor” , izjavila je pomoćnica ministra.

Pozitivna atmosfera, pošteno sportsko nadmetanje, osjećaj zajedništva i neopisiva ljepota Malog Lošinja najbolja su pozivnica obrtnicima koji se još nisu priključili ovoj manifestaciji da to učine iduće godine.



Stranica