Svjetski dan divljih vrsta 03.03.2019. u ZOO Zagreb

Slika /slike/Vijesti/01.03.2019. Dan divljih vrsta - najava.jpg

I ove godine Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji sa ZOO vrtom Grada Zagreba edukativno-zabavnim programom obilježava Svjetski dan divljih vrsta.

Tradicionalno, Dan divljih vrsta obilježava se 3. ožujka s ciljem educiranja javnosti o raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na Zemlji, te podizanja svijesti o potrebi i važnosti njihova očuvanja, kao i sve raširenijem problemu ilegalne trgovine divljim vrstama. 

Ovogodišnji Dan divljih vrsta obilježava se pod sloganom „Život pod vodom: za ljude i planet“ te je posvećen zaštiti i očuvanju svjetskih mora i oceana, kao i vrsta i ekosustava koji u njima obitavaju.

U bogatom i raznolikom programu, u nedjelju 03.03.2019. godine od 10,30 do 17,00 sati, djeca će kroz igru „Potraga za morskim blagom“ obići cijeli ZOO vrt te na zabavan način naučiti brojne zanimljivosti o zaštićenim morskim životinjama, vidjeti izloške morskog psa, koralja, morskih kornjača i sl. te osvojiti diplomu i nagradu. U mini laboratoriju Hrvatskih voda moći će saznati sve o sastavu i kvaliteti vode u našim rijekama i moru.

O važnosti vode za biljni i životinjski svijet, utjecaju čovjeka na potrošnju i zagađenje vode te važnosti očuvanja vode bit će govora u predstavi „Voda je život“ u 11,30 sati. Najmlađi će uz pomoć edukatora naučiti kako izraditi peraju ili masku dok će se oni nešto stariji moći okušati u razvrstavanju otpada u VR igri.

Obilježavanju Dana divljih vrsta u 11,00 sati pridružit će se ravnatelj ZOO vrta Grada Zagreba Damir Skok i pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer.

Više informacija o ovogodišnjem Svjetskom danu divljih vrsta dostupno je na stranicama: http://www.wildlifeday.org/



Najave | Priroda