Tour of Croatia pratit će milijuni gledatelja

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/552686f10b8d7.JPG

'Ovo je u pravom smislu riječi utrka kroz prirodne ljepote Hrvatske. Naših 19 nacionalnih parkova i parkova prirode snažan su motiv za dolazak u našu zemlju, a sve što radimo u parkovima, sve velike investicije, omogućit će da njihova ponuda bude još bolja i posjetiteljima još zanimljivija. Ovakav međunarodni događaj daje dobru priliku za promociju naše zemlje i naših prirodnih ljepota i ne bismo pogriješili ni kad bismo rekli da je Tour of Croatia utrka kroz Parkove Hrvatske.' – izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na današnjem predstavljanju međunarodne etapne biciklističke utrke Tour of Croatia koja će se održati od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

Tour of Croatia održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Potencijal ove utrke prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) klasificirajući je u prvu kategoriju, što znači da se nalazi odmah iza najpoznatijih biciklističkih utrka i grand tour utrka, od kojih su najpoznatiji Tour de France, Giro di Italia i Vuelta a España. Više...



Stranica