U Ludbregu otvorena nova proizvodna hala za 'zelenu' robu

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/587e3041d65ce.jpg

Na današnjem otvorenju novog pogona tvrtke Ducati Komponenti u Ludbregu vrijednog 5 milijuna eura koji će omogućiti povećanje proizvodnje i zaposliti još 50 radnika sudjelovao je i državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg.

U tvrtki Ducati Komponenti trenutno je zaposleno 110 radnika, a zbog rasta potražnje za 'zelenom' robom i uslugama na stranom i domaćem tržištu uprava se odlučila na novo ulaganje te je sagradila proizvodnu halu površine 4000 'kvadrata'.

„U kontekstu Pariškog sporazuma i novih okolišno-energetskih politika Europske unije te zakonskih obveza koje iz toga proizlaze dužnost Ministarstva je stvoriti preduvjete za smanjenje emisija CO2. To s jedne strane podrazumijeva smanjenje onečišćenja okoliša i povećanje kvalitete života građana, a s druge stvaranje novih 'zelenih' radnih mjesta te opredjeljivanje za čistije tehnologije. Tvrtka Ducati Komponenti utjelovljuje poduzetnički duh vremena u kojem živimo i koja prati globalne promjene, u Hrvatskoj želimo još više ovakvih sjajnih primjera“ – kazao je državni tajnik Mario Šiljeg.

Šiljeg je dodao kako razvojni trendovi i opredjeljenje Europske unije za niskougljično društvo idu na ruku Hrvatskoj koja je spremna prihvatiti izazove 21. stoljeća.

„Ministarstvo će nastaviti razvijati programe čiji je cilj stvaranje preduvjeta za pokretanje novih projekata obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i čistijeg transporta“ – najavio je Šiljeg.

Tvrtka Ducati Komponenti je sastavni dio talijanske grupacije Ducati Energia iz Bologne koja u Ludbregu posluje od 2001. U ludbreškim pogonima se između ostalog proizvode elektromopedi, akumulatori za električna vozila, mali vjetrogeneratori, električni bicikli itd.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dosad je u projekte čistijeg transporta koji uključuju nabavu hibridnih i električnih vozila te bicikle, punionica za električna vozila, električnih plovila i sustava gradskih bicikala uložio više od 70 milijuna kuna.



Stranica