Uklonjeni ilegalno postavljeni drveni objekti unutar posebnog ornitološkog rezervata 'Prud'

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/59b7b7d6b1c6d.jpg

Nakon što je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije obavijestila Inspekciju zaštite prirode o postojanju određenog broja drvenih građevina u posebnom ornitološkom rezervatu 'Prud' izvršen je nadzor područja te je utvrđeno kako je unutar tršćaka nelegalno postavljeno najmanje 5 drvenih objekata.

Inspekcija je izdala je Javnoj ustanovi Rješenje o uklanjanju zatečenih nelegalno postavljenih objekata unutar zaštićenog područja. O svemu su obaviješteni i Grad Metković, Lovački savez Dubrovačko-neretvanske županije te Lovačko društvo Muflon.

Uklanjanje je 06. i 07. rujna izvršila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Metković i Udruge Biom, uz povremeni nadzor MUP-a PP Metković.

Uklonjeno je 5 drvenih objekata različitih dimenzija koji su bili postavljeni na drvene nosače. Unutar njih nisu zatečene osobe ali su pronađene vreće za spavanje, kuhalo, različiti dijelovi odjeće, plastike. Pronađeni su i ostaci punih i praznih patrona od lovačke puške te umjetna patka što direktno potvrđuje da su ovi objekti služili kao čeke za ilegalni lov ptica.



Stranica